SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Årsta Fotbollsförening
Vår hemvist är stadsdelen Årsta mellan Gullmarsplan och Liljeholmen längs Årstavikens södra strand

Välkommen till P16

Vi är en ambitiös grupp som 2022 kommer att spela P16 kvalet med målsättning att kvalifisera oss till U17!

Om du är född -06 och vill satsa på din fotboll, tveka inte att kontakta oss för provträning!

 

Tränare: Yann Nyman, 070-849 62 65

Klubbchef: Igor Gonzalez, igor@arstaff.se

Referat: Årsta FF 1 - FC Järfälla 1
Skön vinst
2022-06-20 12:45
Foto: Mandy

En match där förutsättningarna inte var optimala för oss. Hela 6 spelare borta av olika anledningar. 3 spelare i truppen som var en bit från 100%. Detta gjorde att vi kastade om i positionerna. Att det skulle bli en jämn och tuff match visste vi om, det gällde att var påkopplade i 90 min. 

 

Vi tar också kommando i matchen och äger mycket boll. Vi hittar bra med ytor i spelyta 2 där vi kunde starta bra anfall. Vi vaskar fram några farliga chanser utan att lyckas sätta russinet i kassen. Men i minut 34 driver Felix bollen i yttre korridor och bryter in och lägger russinet behärskat i bortre hörnet och 1-0 är ett faktum. FC Järfälla är duktiga på omställningar och ställer konstant frågor i djupled. Men backlinjen och Hugo i mål gör det bra och framför allt Hugo som avväpnar Järfälla försök. 1-0 står sig halvleken ut. 

 

Andra halvlek starter domaren första med mycket boll för oss, utan att hitta den rätta kvalitén i avsluten. Det börja kännas som en match där vi var tvungna att arbeta hårdare än vad vi är vana vid, för att få med oss något ur situationerna. Som vanligt när man inte är riktigt fokuserad och inte sätter målchanserna så ger man motståndarna chansen att komma in i matchen. Vilket Järfälla också utnyttjar genom att göra både 1-1 och 1-2. Där och då verkar matchen glida oss ur händerna. Vi börjar spela lite rakare och lite mer desperat när vi jagar reducering. Forceringen ger resultat och efter en längre boll in boxen så är reduceringen faktum. 10 min senare hittar vi spelayta 2 där vi kan vända upp och lägga bollen i djupled och vi har vänt på steken och det står 3-2 på resultattavlan. 

 

Matchen slutat med att vi tar hem alla 3 pinnar. 

 

Matchen + + + går till hela laget som trots underläge visar karaktär och mod som gör att vi lyckas vända matchen till vår fördel. 

 

Referat: Turebergs IF - Årsta FF 1
Tuff måste match
2022-06-12 21:30
Foto: Mandy

Tureberg U16 - Årsta FF U16 2-4

 

Vi åker till Sollentuna för att spela mot Tureberg men när vi kommer fram så finns inga omklädningrum eller någon ledare. Kl 15 och en timme innan match så finns inga ledare att hitta. Vi väljer att gå till planen och hitta skugga för att byta om. Ingen optimal uppladdning, men vi jobbar med det vi får. 

När matchen väl börjar så tar vi tag i takt pinnen och äger boll och kommer  till bra lägen från vänsterkanten. I 22 minuten kommer William loss i yttre korridor och lobbar (inlägg?) seglar över målvakten, kyligt är ordet. 
Vi fortsätter att äga boll och styr matchen och i 33 minuten utökar vi till 2-0 av Dino genom ett fantastisk combination på vänsterkanten. 

Vår vana trogen så slappnar vi av och blir nonchalanta i våra aktioner och släpper in Tureberg i matchen genom ren slarv. 2-1 (45 min) på sista sparken och Tureberg får luft under vingarna. 

I andra kommer vi ut med energi igen och sätter bra och hög press. Matchen jämnar ut sig och Tureberg är inte ofarliga i sina omställningar, dock är det vi som gör  en bra omställning och bra andra löpning av Neo som skapar ett friläge. Neo gör absolut inga misstag och utökar ledningen till 3-1. Men Tureberg vill inte släppa matchen och gör 3-2 på en frispark där vi inte lyckas ta vår markering. 

 

Dock lyckas vi växla upp en växel iallafall och lyckas med att ställa frågor till deras duktiga ytterbackar som tillslut måste med oschyssta medel stoppa William, vilket gör att vi kan döda matchen från straffpunkten. Dock så går bollen utanför ramen och matchen lever. 
Men trots tung forcering av Tureberg så kämpar vi och gör en bra laginsats defensiv. I minut 86 får Leon en boll som han skarvar vidare till Dino som blir helt sopren (offside?) och Dino sätter punkt för matchen med 4-2. 

 

En tuff match i hög sommarvärme som vi lyckas med att vinna trots att vi inte hade power eller aggressivitet I vårt spel som vi kan och vill ha. Bortsett från sista kvarten i första halvan så gör vi en bra kämpainsats. När inte spelet sitter till 100% så måste man springa mer och ta fighten till den nivå man är på för tillfället. Det gör vi mycket bra i andra halvlek. 

 

+++ Ludde som håller oss kvar i matchen med några fina aktioner 

++ William som hotar och ställer frågor till motståndarens försvar konstant

+ Dino med sina två mål. 

 

Referat: Årsta FF 1 - IFK Tumba FK
Bra reaktion från förra veckans förlust
2022-06-06 13:21
Foto: Mandy

Ett Tumba kom på besök till Årstagården BP. Ett Tumba som ligger före oss i tabellen vilket gjorde matchen till en 6 poängsmatch. Fanns en del frågeställningar inför matchen, speciellt hur vi skulle reagera från förra veckans bottennapp.  

 

Träningarna har varit okej och känslan var att spelarna var ganska påkopplade under veckans träning. Men inget ska ju go som man vill. Självklart fick vi ett gäng sjukdomar inför matchen, vilket gjorde att vi fick tänka om lite inför matchen. 

 

När matchen väl startar så hittar vi bra organisation och kommer rätt snabbt i både defensivt och offensivt. Dock så är det Tumba som gör första målet på en fast situation, där vi inte riktigt är påkopplade och aggressiva. Tillslaget och prestationen i sig var kvalité och snyggt. Här fanns det en oro att Tyresömatchem skulle återkomma, men nej. Spelarna reagerade bra och vi styrde matchen precis ditt vi ville. Med sådant spelövertag så kommer självklart målen och 2 min efter Tumbas ledningsmål så kvitterar vi till 1-1 genom Leo. 

 

Innan minut 25 så leder vi med 3-1  av Axel och Arvid och vi kontrollerar matchen. Tumba lyckas hota med sin höga press några gånger men vi vågar trots det spela oss ur pressen. 

 

4-1 kommer från Leo som får till en riktig raket rakt upp i nättaket. Tumba lyckad reducera till 4-2 innan vi stänger butiken med 5-2. 

 

En första halva där vi är påkopplade, aggressiva, beslutsamhet och modiga. 

 

I andra halvlek kommer Tumba ut med mycket spring i benen. Vi tvingas att slå längre bollar lite oftare än vad vi vill men vi utökar ledningen redan i minut 49. Dock så pressar Tumba på bra och vi tvingas eller kanske väljer att slå fler längre bollar än vad vi egentligen vill. Tumba får återigen in en reducering på en tvivelaktig tackling på Ludvig (mv). Enligt mig har Ludvig bollen under kontroll men Tumba spelaren gör så Luvig tappar den. Men efter det växlar vi upp och dödar matchen med 7-3 och resten är en transportsträcka. 

 

Hela laget ska lyftas för prestationen. Inställning och kvalité var outstanding. 

 

Men måste jag välja så ger jag plus till 

 

 

+++ Emrik stabil och lugn i sitt spel. Vilken utveckling.

 

++ Ludvig gör flera bra räddningar när matchen fortfarande är resultatmässigt jämn

 

+ Resten av laget.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Referat: Tyresö FF 1 - Årsta FF 1
Underskattning är ordet för dagen.
2022-05-29 20:03

En otroligt tuff dag på kontoret. Vi kom till tyresövallen med en positiv känsla. Men redan på förberedelseträningen inför matchen så blev jag nervös. Tunga ben, slarvigt i det tekniska och nästan knäpptyst. 

 

Det visade sig också fortsätta när domaren blåste igång matchen. Tyst som graven, långsamma ben och beslut samt massor av tekniska misstag från vår sida. Tyresö utnyttjar vår oförmåga att pressa tillsammans och har snabba spelare i yttre korridoren som vi inte får fast. En lång första halvlek slutar 4-0 till Tyresö. Helt rättvist då vi varken verkar vilja eller kan hitta formation och aggressivitet i presspelet. Men inte heller få till något anfallsspel då vi övervärderar vår egen förmåga i många situationer som gör att vi tappar boll ofta och i fel lägen. 

 

I andra vill vi se lite vilja men vi får en mardrömsstart då Tyresö gör 2 mål inom 5 min och 6-0 är ett faktum. 30 min kvar av matchen börjar vi sakta hitta rätt och jämnar ut spelet och skapar ett gäng med chanser. Vi lyckas reducera till 6-2 men närmare kommer vi inte trots chanser för att kunna plocka poäng. Men Tyresö vinner rättvist och gör en riktigt bra match, även om vi gör dem bättre än vad de är. 

 

Lärdom? Vi har inte råd att ställa ut skorna och tro att andra ska lösa problemet åt oss. Förberedelse, energi och vilja måste vara där från första minut. 

 

+++ Ludvig håller siffrorna nere. 

++ Leo kommer in med energi och vilja och ställer många frågor till Tyresö.

Inför Tyresö - Årsta FF
2022-05-28 02:43
Foto: Mandy

På söndag går resan mot Tyresövallen för att möta Tyresö. En på förhand mycket intressant match då vi och Tyresö har plockat in samma antal poäng och har exakt samma målskillnad. Helt klart en tuff match där vi måste hitta kvalitén i vårt spel igen. 

 

De två senaste matcherna har inte maskineriet riktigt rullat igång utan vi har haft en del maskinfel på vägen (trots två 6-1 vinster). På söndag måste vi rulla boll, växla upp tempot och ställa frågor till Tyresö. 

 

Vi har absolut kvalitén i laget och nu måste vi plocka fram den. Minimera misstag och höja intensiteten i vårt spel är ett delmål. Det och rätt förberedelser inför söndagen är måste jag säga är nycklarna till en bra prestation. 

 

Vi har haft en bra träningsvecka och vi måste fortsätta på den vägen. 

 

Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 26/6 15:00
2 - 2  
Sön 19/6 17:00
3 - 2  
Sön 12/6 16:00
2 - 4  
Kommande aktiviteter
 
Klubbsortiment
Bokningssida
Våra sponsorer