SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Årsta Fotbollsförening
Vår hemvist är stadsdelen Årsta mellan Gullmarsplan och Liljeholmen längs Årstavikens södra strand

Välkommen till P17

Vi är en ambitiös grupp som kavlificerat oss till P17 div.1 Regional 2023.

Om du är född -06 och vill satsa på din fotboll, tveka inte att kontakta oss för provträning!

Provträning öppnar v.43 

Välkomna 

 

Tränare: Yann Nyman, 070-849 62 65

Klubbchef: Igor Gonzalez, igor@arstaff.se

Referat: Spånga IS FK - Årsta FF 1
Åker hem med en 6-1:a i bagaget
2022-08-29 16:58

Vi åker till Spånga med ett bra självförtroende och en vinnande känsla i truppen. 

Vi startar också matchen bra och lyckas trycka ner Spånga i knät på deras målvakt. Vi skapar också mängder med målchanser men det är våran ytterback Yassin som öppnar målskyttet efter 13 minuter. Här och nu fortsätter vi att hittar bra kombinationer och chanserna avlöser varandra men obeslutsamhet och bra målvaktsspel av Spångas burväktare gör att vi bara leder med 1 mål mot 0. Det dröjer till minut 40 innan William sliter sig loss och gör 2-0 till oss. Spånga är överraskande farliga i sina omställningar. Men vi har en bra struktur vid bolltapp så det blir inga större farligheter. Spångas farligheter kommer på deras fasta situationer där vi inte riktigt är så aggressiva som vi vill. Men överlag så äger vi första 45 och det är ett under att det bara är 2-0 till oss. 

Andra halvlek blir det lite mer ostruktur när vi tappar boll men vår individuella skicklighet gör att vi kan hantera situationerna ändå. Men här måste vi kunna hålla strukturen bättre. Trots strukturella brister i försvaret så spelar vi en fartfylld anfallsfotboll med fina spelvändningar och kombinationsspel. 55 minuten får Spånga en spelare utvisad.  Det är bara logiskt att vi sätter 3-0 med ett klassavslut från Nils. 4 minuter senare är Leo framme och gör 4-0 och 3 minuter senare kommer 5-0 av Nils igen. 
Vi gör några förändringar och byter ut båda IB och ny 6:a vilket skapar en del svårigheter i positinsspelet. Det är helt naturligt att det blir så då det är 3 otroligt viktiga positioner och inget att lägga större vikt på. Men under den fasen så reducerar Spånga och siffrorna 5-1. Men vi hittar snabbt tillbaka och sätter 6-1 återigen av våran ytterback Yassin. Spånga ligger av naturliga skäl lågt och stänger ytor och vill inte alls kliva upp och vi kan kontrollera bollinnehav och matchen slutar med en 6-1:a.

 

+++ Yassin 2 mål på en ytterback position måste ge toppbetyg
++ Guus som 6:a som i första 45 ligger perfekt i positionsspelet. 
+ Nils som har turstrumporna (Lidl) på och gör 2 kassar. 

 

Men stort + till hela laget som gör en rikgit bra match.

Vi tackar Spånga för en bra match och önskar de lycka till I fortsättningen. 

Referat: Årsta FF 1 - FC Djursholm 1
3 pinnar i återstarten
2022-08-10 23:16

En hemmamatch borta mot Djursholm. En match där vi tar tag i taktpinnen direkt. Vi är lugna och modiga i vår speluppbyggnad och har god kontroll över hela planen. Inom loppet av 10 minuter gör vi 1-0 genom Dino (grattis till tv spelet du fick av din mamma om du gjorde mål). Framspelad av vår egen Messi på ytterbacken (Emrik).

 

Vi fortsätter att äga matchen och har en boll inne, som domaren inte "ser?" Men trots det äger vi först 45 ganska så klart. Djursholm är dock inte ofarliga i sina omställningar där vi inte riktigt är påkopplade. Men 1-0 till oss när domaren blåser till vila. 

 

Vi snackar om att vara mer påkopplade på deras omställningar i andra vilket gör att vi blir lite låga och långa i lagdelarna istället och inte får till rytmen.  Djursholm känner blod och tar över matchen rent procentuellt med bollen, men skapar inga riktigt heta målchanser. Eftersom Djursholm äger mer boll så är det vi som hotar bra i omställningarna, utan att riktigt kunna utnyttja målchanserna vi skapar. 


Men i 69 min så väggspelar William med sig själv och sätter 2-0 (Eric är dock snäll och sätter Dino på ass) Vilket är dödsstöten för Djursholm som dock krigar på och gör det riktigt svårt för oss att skapa ett ordnat spel i andra. 

 

+++ Guus som gör flera viktiga brytningar och är stabil rakt igenom. 

++ Hugo "Heden" Hedengran som håller våran första nolla för säsongen. Stabil och lugn som sista utpost. 

+ Arvid som löser upp knutar med sin fina teknik vilket gör att vi kan behålla boll trots hård press

 

+++++ För attityd och att spelarna verkligen sprang och slet för varandra. 

Tackar Djursholm för en bra och tuff kamp samt önskar de lycka till i framtiden. 

Våra sponsorer! ❤️🤍🖤🙏
2022-08-01 10:49
Stort tack: Hellström Rör, Groth & Co, Draw Capital AB
 
Referat: Årsta FF 1 - FC Järfälla 1
Skön vinst
2022-06-20 12:45
Foto: Mandy

En match där förutsättningarna inte var optimala för oss. Hela 6 spelare borta av olika anledningar. 3 spelare i truppen som var en bit från 100%. Detta gjorde att vi kastade om i positionerna. Att det skulle bli en jämn och tuff match visste vi om, det gällde att var påkopplade i 90 min. 

 

Vi tar också kommando i matchen och äger mycket boll. Vi hittar bra med ytor i spelyta 2 där vi kunde starta bra anfall. Vi vaskar fram några farliga chanser utan att lyckas sätta russinet i kassen. Men i minut 34 driver Felix bollen i yttre korridor och bryter in och lägger russinet behärskat i bortre hörnet och 1-0 är ett faktum. FC Järfälla är duktiga på omställningar och ställer konstant frågor i djupled. Men backlinjen och Hugo i mål gör det bra och framför allt Hugo som avväpnar Järfälla försök. 1-0 står sig halvleken ut. 

 

Andra halvlek starter domaren första med mycket boll för oss, utan att hitta den rätta kvalitén i avsluten. Det börja kännas som en match där vi var tvungna att arbeta hårdare än vad vi är vana vid, för att få med oss något ur situationerna. Som vanligt när man inte är riktigt fokuserad och inte sätter målchanserna så ger man motståndarna chansen att komma in i matchen. Vilket Järfälla också utnyttjar genom att göra både 1-1 och 1-2. Där och då verkar matchen glida oss ur händerna. Vi börjar spela lite rakare och lite mer desperat när vi jagar reducering. Forceringen ger resultat och efter en längre boll in boxen så är reduceringen faktum. 10 min senare hittar vi spelayta 2 där vi kan vända upp och lägga bollen i djupled och vi har vänt på steken och det står 3-2 på resultattavlan. 

 

Matchen slutat med att vi tar hem alla 3 pinnar. 

 

Matchen + + + går till hela laget som trots underläge visar karaktär och mod som gör att vi lyckas vända matchen till vår fördel. 

 

Referat: Turebergs IF - Årsta FF 1
Tuff måste match
2022-06-12 21:30
Foto: Mandy

Tureberg U16 - Årsta FF U16 2-4

 

Vi åker till Sollentuna för att spela mot Tureberg men när vi kommer fram så finns inga omklädningrum eller någon ledare. Kl 15 och en timme innan match så finns inga ledare att hitta. Vi väljer att gå till planen och hitta skugga för att byta om. Ingen optimal uppladdning, men vi jobbar med det vi får. 

När matchen väl börjar så tar vi tag i takt pinnen och äger boll och kommer  till bra lägen från vänsterkanten. I 22 minuten kommer William loss i yttre korridor och lobbar (inlägg?) seglar över målvakten, kyligt är ordet. 
Vi fortsätter att äga boll och styr matchen och i 33 minuten utökar vi till 2-0 av Dino genom ett fantastisk combination på vänsterkanten. 

Vår vana trogen så slappnar vi av och blir nonchalanta i våra aktioner och släpper in Tureberg i matchen genom ren slarv. 2-1 (45 min) på sista sparken och Tureberg får luft under vingarna. 

I andra kommer vi ut med energi igen och sätter bra och hög press. Matchen jämnar ut sig och Tureberg är inte ofarliga i sina omställningar, dock är det vi som gör  en bra omställning och bra andra löpning av Neo som skapar ett friläge. Neo gör absolut inga misstag och utökar ledningen till 3-1. Men Tureberg vill inte släppa matchen och gör 3-2 på en frispark där vi inte lyckas ta vår markering. 

 

Dock lyckas vi växla upp en växel iallafall och lyckas med att ställa frågor till deras duktiga ytterbackar som tillslut måste med oschyssta medel stoppa William, vilket gör att vi kan döda matchen från straffpunkten. Dock så går bollen utanför ramen och matchen lever. 
Men trots tung forcering av Tureberg så kämpar vi och gör en bra laginsats defensiv. I minut 86 får Leon en boll som han skarvar vidare till Dino som blir helt sopren (offside?) och Dino sätter punkt för matchen med 4-2. 

 

En tuff match i hög sommarvärme som vi lyckas med att vinna trots att vi inte hade power eller aggressivitet I vårt spel som vi kan och vill ha. Bortsett från sista kvarten i första halvan så gör vi en bra kämpainsats. När inte spelet sitter till 100% så måste man springa mer och ta fighten till den nivå man är på för tillfället. Det gör vi mycket bra i andra halvlek. 

 

+++ Ludde som håller oss kvar i matchen med några fina aktioner 

++ William som hotar och ställer frågor till motståndarens försvar konstant

+ Dino med sina två mål. 

 

 
Klubbsortiment
Bokningssida
Våra sponsorer