SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Årsta Fotbollsförening
Vår hemvist är stadsdelen Årsta mellan Gullmarsplan och Liljeholmen längs Årstavikens södra strand

Välkommen till P17

Vi är en ambitiös grupp som kavlificerat oss till P17 div.1 Regional 2023.

Om du är född -06 och vill satsa på din fotboll, tveka inte att kontakta oss för provträning!

Provträning öppnar v.43 

Välkomna 

 

 

Klubbchef: Igor Gonzalez, igor@arstaff.se

Referat: Årsta FF - Nyköpings BIS
Säsongens tredje 5-1a
2023-05-14 09:38

Vi tar emot ett Nyköping på ett soligt Mälarhöjden IP. Ett Nyköping som kommer från en vinst mot duktiga Degerfors i förra omgången. Vi var beredda att det skulle bli en tuff match, iallafall fall var det vi tryckte på inför matchen. Spelarna såg fokuserade ut på uppvärmningen och i omklädningsrummet. Men när väl matchen blåstes igång så fanns det ingen energi eller kvalité i det kollektiva arbetet. Det var som planen var dränkt i sirap, beslut var sega, ingen fsrt på boll, nä allt gick fruktansvärt långsamt. Presspelet från fw var inte där vi är vana att ligga. Mittfältet var på semester vilket satte försvaret i väldigt svåra och onödiga situationer. Återigen får Ludvig i kassen göra några fina aktioner. Men trots att vi verkar vara död och nedgrävda så går vi till halvtid med 2-0. Kanske inte helt rättvist är känslan, men tittar vi lite på siffrorna så är matchen ganska ensidig i vår favör. 
 
Statistik första halvlek
59%-41% bollinnehav 
12-2 skott mot mål
157-98 passningar

 

I andra vill vi skapa lite energi och gör två byten. Det slår väl inte helt väl ut, men vi får lite mer löpmeter på mittfältet och efter 20-25 minuter så tar vi över matchen och Nyköping faller ner djupt och satsar på omställningar. Spelet stämmer inte till 100 idag men trots det så äger vi matchen. 

Det vi dock inte kan eller får vara nöjda med är försvarsarbetet då vi släpper till för många 100% chanser. Offensivt har vi dock hög kvalité individuellt och vi sätter 3 mål i andra och med det vinner med 5-1 och kliver upp i topp. Åtminstone till HTFF möter Karlstad idag (läs: söndag 14/5). 

 

Statistik andra halvlek
62%-38% bollinnehav 
15-6 skott mot mål
165-84 passningar

 

Att vi måste bli mer disciplinerade i försvarsarbetet är helt klart. På plus kontot ligger att vi är vassa offensivt och gör 5 mål igen. Starkt när det inte riktigt stämmer i speluppbyggnaden eller  försvarsspelet överl. 5 mål och 3 poäng är ett bra resultat och det ska vi vara nöjda med. Nu trampar vi vidare mot en tuff vecka med matcher torsdag och lördag. 

 

Mål
1-0 Yassin Brahim (Straff)
2-0 Natanael Gebremedhin
3-0 Neo Holmström
4-1 Axel Åblad
5-1 Sigge Pedersen

Referat: Hammarby TFF Herrfotboll - Årsta FF
Tung vinst på Hammarby IP
2023-05-09 12:35
Foto: Tina Trensmar

Vi åker till Hammarby IP och möter serieledarna HTFF med en skön och positiv känsla och en del revansch lusta från förra veckans onödiga poängtapp. 

 

Med det sagt så byggde vi upp en tro och vilja att presta absolut på topp, både individuellt och som lag. Vi ville stressa HTFF högt och vinna boll tidigt, dock så tog de tag i taktpinnen direkt och vi blev lite fega i delar av presspelet. Vilket gjorde att vi tappade ytor vi inte ville. HTFF hotade med diagonala spelvändingar på förra Årsta FF spelaren William. De kom runt på våran vänsterkant och skapade chanser genom sina diagonala spelvändingar. Men Ludvig i mål står för en riktigt bra halvlek, med flera kvalificerade räddningar. Dock på en hörna hamnar vi lite fel och HTFF kan göra 1-0. 

 

Dock så jobbar vi oss in i matchen något och börjar skapa chanser, dock inga 100%iga men det behövs inte då Natti från ingen vinkel alls rullar in 1-1 som står sig till halvtid. 

 

I andra så har respekten släppt något och vi får bättre kontroll och jämnar ut bollinnehavet något. Vi får också till fler spelvändningar och kommer med fart från yttre korridorerna som skapar en del problem för HTFF. Vi lyckas också ta ledningen med ett avslut utanför straffområdet. Men det så trummar vi på med fart i djupled och springer till oss 3 solklara straffar. Vi tillåter oss till och med att missa en av dem. 

 

En match som var en riktigt uppryckning i kvalité och inställning mot förra veckans match. Vi tar med oss andra halvlek där vi kollektivt och individuellt gör en riktigt bra insats och vi får bra betalt av arbetet vi lägger ner. Det finns en hög nivå av kvalité och inställning i laget. Nu är det enklaste gjort, nu måste vi ta emot nya utmaningar med samma inställning, kvalité och beslutsamhet som i helgens match. 

 

 

Referat: Årsta FF - IFK Tumba FK
Delad pott
2023-05-01 22:54
Foto Tina Trensmar

En match vi vill glömma bort. En första halvlek där vi knappt tog ett steg rätt. Vi är sena i beslut och aktioner. Trots det tar vi ledningen genom ett av få bra anfall. Där efter så släpper vi matchen totalt och Tumba går upp i en 3-1 ledning. Individuella misstag och beslut som tillåter Tumba alldeles för enkelt få mål. Vår intensitet finns inte att hitta, trots det kvitterar och reducerar vi till 3-3 innan domaren blåser av första 45. En första halva där vi inte pressar, springer eller visar vilja. 

 

Vi gör några ändringar i andra och första 10-15 minuterna så ser vi struktur i anfallsspelet med bra vinklar och flyttar bollen mellan korridorerna.  Dock faller vi in i Tumbas stress och börjar spela rakt igen och det blir Hawaiifotboll av resten av matchen. Trots ostrukturerat spel så hittar vi ett fint instick och vi gör 4-3 med 15 minuter kvar.  Här tycker man att vi ska få lite energi men det kickar inte riktigt igång. I slutminuterna så får Tumba en frispark på egen planhalva som de lyfter in. Vi förlorar inte bara en utan tre situationer i vårt eget straffområde och de kan reducera till 4-4 som blir slutresultatet. Tumba gör allså ett straffmål och tre på fasta. Tre fasta situationer som vi måste ta större ansvar för. 


Tittar vi på statistiken så lever vi inte upp till vår normala standard. 

 

Vi lär oss av våra misstag och utvecklas. Om det hade varit lätt så hade det inte varit värt resan, det är vid motgångar som vi utvecklas. 

 

 

Stats  Årsta FF - IFK Tumba
Posession  43%  57%
Avslut mot mål  17  8
Passes completed  188  235
Possession minutes  17  13
Possession won  129  127

 

Spelar plus
+++ Diangelo 
++ Wik

 

Mål
Natanael ⚽️⚽️
Diangelo ⚽️
Tigran ⚽️

Referat: IF Karlstad Fotboll - Årsta FF
Andra raka 5-1an
2023-04-24 12:41

För andra veckan i rad så tar vi oss bort från Stockholm. Denna gång går färden mot Solstaden Karlstad. Men solsken var det varken vädermässigt eller på planen. 

 

En första halvlek som präglas av nonchalant beteende från vår sida, detsamma gäller det tekniska utförande i passning och medtag. Vi släpper också in första målet (börjar bli rutin) men reducerar snabbt efter. Spelet fortsätter att vara väldigt ostrukturerat från vår sida. Dock så åker Karlstad på ett andra Gult efter en vårdslös tacking och det röda är faktum. Efter det röda hittar vi någon sorts struktur och stabilitet ändå. 

Nöjda? Knappast! 

 

I andra går vi ut med mer energi och intensitet och bryter ner Karlstad som börjar bli lite trötta. Trots en fortsatt brist i de tekniska momenten så glider vi fram och tar en bekväm 5-1 vinst. Skillnaden i andra är att vi hittar mer rörelse mellan Karlstad linjer och använder hela spelbredden. 

 

Vi tar med oss 5 mål framåt för andra matchen i rad, förbättringen i beteende och intensitet i andra. En dag på arbetet helt enkelt. 

 

Målskyttar 

Neo ⚽️⚽️⚽️

Natti ⚽️

Max S ⚽️

 

                              Statistik 

Årsta FF.                                  IK Karlstad Fotboll

65%  Bollinnehav                   35%  Bollinnehav 

21 avslut mot mål.                6 avslut mot mål

300 passningar.                     136 passningar 

 

Referat: Adolfsbergs IK - Årsta FF
Vinst i bortapremiären
2023-04-15 19:16

Säsongens första borta fight blir Adolfsberg i Örebro. En ca 2 timmars resa från Stockholm och frågan var om spelarna klarar av förberedelsen för en längre resa? 

 

Svaret var nej de första 45 minuterna. Vi låg fel I positioner offensivt och defensivt,  lägg till otroligt mycket slarv rent tekniskt. Utöver det så tog det bara 2 minuter innan Adolfsberg hittade nätmaskorna efter, ja slarv och en otrolig mellanmjölk inställning i duellerna. Spelet fortsätter att vara ostrukturerat och på chans, men till sist glider vi igenom och gör 1-1. Det kunde blivit fler mål åt båda hållen då det var riktig Hawaiifotboll första halvan. 

 

Till andra gör vi några ändringar och försöker rätta till vårt spel. Vilken förändring det blev då vi kliver in i andra och rent av dödar matchen med 4 mål inom loppet mellan minut 52 till 69. Efter är matchen död och vi spelar av den. Adolfsberg sticker upp och skapar lite farliga lägen men inget som resulterar i mål och vi tar andra skalpen och tre pinnar hem. 

 

En första halvlek vi måste klara av bättre men en riktigt bra reaktion i halvlek där vi kommer ut med energi och fart. 

 

Starkt att ligga under och vända på steken till en klar 5-1:a

 

Skön start men nu gäller det att hålla fokus och kvalité uppe och trampa vidare. Varje match är en ny untmaning och ställer nya krav, det gäller att vi är redo och tar utmaningarna med rätt attityd. 

 

 

 

 

Målskyttar 

 

1-1 Axel Åblad

 

1-2 Max Söderström

 

1-3 David Petrovic

 

1-4 Neo Holmström

 

1-5 Max Lernell

 

 

 

Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
 
Klubbsortiment
Sideline & Supporterkläder
Bokningssida
Våra sponsorer