SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Årsta Fotbollsförening
Vår hemvist är stadsdelen Årsta mellan Gullmarsplan och Liljeholmen längs Årstavikens södra strand

Välkommen till Årsta FF Dam B

Vi är ett härligt gäng som spelar fotboll för att det är roligt. Årsta FF:s damlag startades upp hösten 2015 och spelade sitt första seriespel 2016 i div 5.

 

Laget spelade starkt säsongen 2020 och gick upp till div 4! Vi hamnade tyvärr näst sist och därför spelade vi återigen i division 5 säsongen 2022. Inför den säsongen 2021 tappade vi flera spelare och så även inför 2022. Vi ställde oss på planen med i stort sett ett helt nytt lag inför seriepremiären 2022, första matchen såg det bra ut men sen fick vi inte till vårt fina spel som vi så många gånger haft tidigare. Tyvärr slutade vi sist i tabellen. Inför den kommande säsongen 2023 kommer föreningen satsa på ett yngre damlag och vi får kliva åt sidan, vi kommer därför att spela i Stockholmsserien nästa säsong 2023 men vi kommer att fortsätta med vår vision. En viktig del av vår verksamhet är vår värdegrund. Alla är välkomna i laget och vi har roligt tillsammans. Vi gör självfallet vårt bästa på träningar och matcher men stämningen i laget och hur vi lyfter varandra är grundpelare. Vi har en vision att ha en stabil trupp med hög trivsel samt hög träningsnärvaro och få skador. Vi ser gärna att nya spelare har spelat en del fotboll tidigare. Vi kommer att fortsätta med en träning i veckan som vi vill att alla kommer på, vi brukar lägga till en frivillig träning som då kommer ha fokus på löpning och styrka.

 

Är du intresserad av att vara en del av vårt gäng är du välkommen att ta kontakt med oss. I nuläget är vi ca 25 spelare i truppen som är mellan 18-50 år. Men vi behöver så klart bli några till i truppen för att bli ett starkt gäng återigen. 


Fyll i formuläret ovan "Ny spelare", så återkommer vi till dig

 

Sök på Facebook efter sidan "Årsta FF Damlag" för mer information.
Årsta FF DAM officiella Facebooksida

 

Nya spelare innan sista augusti
2022-08-14 21:17

Har du funderat på att dra på dig dojorna igen så är det hög tid...

Vi söker främst en som kan vakta vårt mål då vi redan nu fått många nya härliga spelare till vårt glada gäng men som vi säger man kan aldrig bli för många...

 

Du som ännu inte tagit dig ner till träningen än behöver göra det snart och bestämma dig ganska snart om du tänkt spela med oss i höst. Senast den sista augusti behöver vi skriva in dig i klubben så ligg inte på latsidan nu utan ta fram dojorna redan nu så du kan komma ner på onsdag! 

Hör av dig innan bara så vi vet att du kommer. Välkommen!

Sista hemmamatchen för våren
2022-06-11 17:29

Den 19 juni är det dags för sista hemmamatchen för vårsäsongen. Kom ner och heja fram damerna till en seger! Vi välkomnar FoC Farsta till Årstagården, kl 19 kör vi igång!

 

Om du har funderat på att börja spela fotboll igen så är det hög tid att bestämma sig. Kom ner innan midsommar för att testa med oss. Vi vill bli några till i vårt härliga gäng välkommen!

Andra seriematchen för damlaget
2022-05-08 15:54

Ikväll är det dags igen för vår andra seriematch och till lika hemmamatch.

Efter förra helgens spelledighet då Grödinge dragit sig ur serien så ska vi nu möta Vendelsö IK som just nu ligger tvåa i serien.

 

Vi har hunnit träna ihop oss än mer och ska nu ta oss an ett gäng juniorer enligt våra källor, vi får se vad de kan bjuda på. Vi hoppas på bättre tur med domaren denna gången också.

 

Kom ner till Årstagårdens BP där vi hälsar Vendelsö IK välkomna till match kl 19.00.

Första seriematchen 24 april
2022-04-24 09:49
Lineup

Ikväll är det så äntligen dags för vår första seriematch, kom ner och heja på vårt nyskapade damlag men många nya härliga tillskott.

 

Vi har tidigare hunnit med 3 träningsmatcher som varit mot lag som spelar eller har spelat i div 4, dessa har varit rätt tuffa men en bra start för vårt nyskapade lag. Från tidigare säsonger så har vi tappat många spelare vilket gör att vi nu är ett relativt nytt lag som hunnit spela ihop oss och hitta varandra. Vi ser framemot denna säsong med vår nya tränare Niko som kommer med nya övningar och nya idéer vilket är ett härligt tillskott till laget.

 

Ikväll kl 19.00 så möter vi ett annat nytt lag som gör sin premiär i div 5 denna säsong, vi välkomnar FC Brandbergen till Årstagården.

 

Nu kör vi!!

Första träningsmatchen
2022-03-26 09:42

Den första träningsmatchen blev äntligen av i söndags, då spelade vi mot Norsborg FC i ett härligt vårväder. Underställen åkte av tidigt och alla spelare njöt av att vara ute i solen och äntligen få spela match. Vi var lite få till matchstart så vi fick låna en spelare så vi kunde spela 11-manna. Matchen var väldigt jämn till en början och båda lagen bjöd på fin fotboll. Vi släppte in något mål i första halvan av matchen sen lyckades vi också göra två fina mål av Fernanda men dessvärre så fick vi inte ihop försvaret i andra halvan av matchen. Tröttheten gjorde nog sitt och att det var första matchen tillsammans som lag. Det blev kanske lite väl många mål mot slutet men nu är vi igång.

Norsborg FC - Årsta FF 8-2

 

Nästa match redan nu på söndag på Nytorps Mosse

Spelade matcher
Fre 30/9 19:30
2 - 2  
Sön 18/9 18:00
18 - 1  
Sön 11/9 19:00
0 - 6  
Kommande aktiviteter
 
Klubbsortiment
Bokningssida
Våra sponsorer