SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Årsta Fotbollsförening
Vår hemvist är stadsdelen Årsta mellan Gullmarsplan och Liljeholmen längs Årstavikens södra strand

Årsta FF 1
3 - 2
Karlbergs BK
Årsta FF 13 - 2Karlbergs BK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 15 maj, 17:00
Plats:Årstagårdens BP 1
Tävling:
Matchnummer: 158022066
Samling:15:45
Tuff och fysisk match
2022-05-16 15:46

Fler bilder (+9) >>
Bilder: Mandy

Inför matchen låg fokus på att vi skulle rulla boll snabbt och använda spelvändningarna för att skapa ytor mellan och igenom Karlbergs lagdelar. Vi spelar bra och snabb fotboll och lyckad med vår matchplan till 90%. De få gånger vi får lite svårt är när vi släpper KB in i närkamper. Men överlag så dominerar vi första halvlek utan att KB har speciellt mycket att hota med. Målen kommer också efter kraftigt spelövertag från vår sida. I halvlek står det 2-0 och det kändes väldigt tryggt i gruppen. 

 

Inför andra pratar vi om att skruva upp tempot och stänga ner matchen. Dock ville KB annat och kommer ut med bra presspel och stänger ytor riktigt bra. Vi hittar aldrig en rikgit bra lösning utan dras in i KB fysiska spel, detta gynnar inte oss och vår arbetsmodell.

 

Självklart får KB in en reducering efter vi inte får bort bollen efter en höran. Tyvärr gör vi ett och två felbeslut i den situationen. 2-1 och det finns risk för nerver. Men Nils ville annorlunda och drar direkt till på en pass från avspark. Målvakten står långt ut och bollen seglar ner i mål. A Moment of brilliance är vad det var. Det tyckte bänken och publiken också då det var ett fantastiskt firande efteråt. 

 

I det öppna spelet har vi det kämpigt och får inte till spelet. Vi börjar göra lite för många singel aktioner där varken medspelare är spelbara eller så blir vi för bolltittande och ser inte möjligheterna. Vill sock poängtera att KB gör det riktigt svårt för oss. Men vi krigar på och kämpar med det vi har. KB får återigen en reducering  på en hörna som vi bör agerar lite bättre på. Men efter 3-2 så kliver vi upp ett pinhål och jämnar ut spelet och vi håller siffrorna nere och tar 3 raka. 

 

 

Riktigt grym arbetsinsats av samtliga. 

 

Slutresultat Årsta - KB 3-2 

 

Tackar Karlberg för en bra match och önskar lycka till med säsongen. 

 

<< Tillbaka

 
 
Klubbsortiment
Sideline & Supporterkläder
Bokningssida
Våra sponsorer