2022-05-01 10:50

Fler bilder (+14) >>
Bilder: Mandy

Vår andra match var mot Maj FC. Ett mycket erkänt duktigt lag, vilket vi förberedde oss på mentalt. Efter en riktigt bra träningsvecka var känslan att vi skulle fortsätta prestera på samma nivå.

Dock ville vi inte fortsätta att ta arbetet för oss själva men framför allt laget. Första 10 minuterna är inte bra varken individuellt, kollektivt eller inställningsmässigt. Vi pratade om att ta ansvar, brösta upp oss och ta fighten. Inget av detta gjorde vi utan helt tvärtom, vi lämnade över ansvar, hängde med huvudet (dålig kroppshållning) och en arrogans mot motståndare och lagkamrater. Självklart gör Maj mål, då vaknar vi till och börjar ta mer ansvar och jämnar ut spelet. Vi kvitterar och tar ledningen med två mål av den vikarierande nr 9 (Dino) inom loppet av 2 minuter.

Dock så faller vi tillbaka till att inte ta arbetet och vi släpper in Maj i matchen resultatmässigt och vi går till halvlek med 2-2. En första halvlek där vi blandar högt med lågt.

I andra halvlek har knappt startat och Maj gör 2-3 medan vi står och sover. Vi har otroligt svårt att komma rätt och läsa Maj aggressivitet i pressen. Rent av går vi och gömmer oss och väntar på att någon annan ska ta ansvaret och göra något. Detta gör också att Maj gör 2-4 igen på grund av individuella misstag.

Återigen så vaknar vi till och börjar spela bättre och precis efter Maj fjärde mål så reducerar vi till 3-4 av en fantastisk prestation av William. Men där tar det tyvärr slut för oss och vi släpper in både femte och sjätte målet.

Vi är inte nöjda med resultat eller prestation men vi ska inte ta ifrån Maj FC prestation. Det är ett riktigt bra lag och lyckades med sin idé fullt ut. Men jag vet att detta inte är vår nivå utan vi har 3-4 växla till att lägga i, men igår (läs:29/5) hade vi lite soppatorsk.

Lärdom? Fredagsmatcher är något som vi inte klarar av. Men inget vi kan skylla på då förutsättningarna är samma för motståndaren. Förbereda oss mental och fysisk kan vara en nyckel att titta på under veckan. Tiden att kunna prestera utan förberedelse är över. Vi behöver känna.

Nu bryter vi ihop, tar lärdom och utvecklas tillsammans.