Vår hemvist är stadsdelen Årsta mellan Gullmarsplan och Liljeholmen längs Årstavikens södra strand

2022-03-21 16:59
Årsta FF U16 - Tyresö U16

Frågan var om vi kunde resa oss och börja klättra upp till en mer normal kvalité i vårt spel efter två mindre bra prestationer. Svaret blev, det klarade vi absolut av.

Inför snacket handlade mycket om att ta ansvar och vara påkopplade från början vi får inget gratis. Spelarna tog det på allvar och det syntes redan på aktiveringen att det energi i laget.

När domaren väl blåste igång matchen så tog det ca 10 minuter innan vi hittade rätt offensivt. Defensivt var det bra från första minut. Efter 10 minuter tog vi över och styrde matchen ganska bekvämt. Tyresö hotade med att slå bollen i djupled när de kunde. Men inget som inte vår backlinje och målvakt kunde ta hand om relativt enkelt.

Vi skapar ett gäng lägen och rullar boll bra och snabbare än vad vi gjort de senaste matcherna. Självklart ska det resultera i mål, vilket det gjorde också. 30 min spelade och 2-0 och matchen kändes avgjord. Men Tyresö ville annat och tog tillvara på att vi slappnade av och slarvade i försvarsspelet. Tyresö gör både 2-1 och 2-2 innan halvlek. Sista målet såg ut att vara tydlig offiside. Men videoanalysen visat att domaren kan ha gjort rätt att släppa situationen. Oavsett bör vi agerat bättre defensivt på båda målen.

I andra kliver vi in och drar upp tempot igen och Tyresö börjar bli trötta och ytorna blir större och större. Energin som vi saknat i de två sista matcherna var tillbaka, härligt att se. Vi utnyttjar ytorna vi får bra och skapar flera bra lägen och målen kommer i 65, 76 och 82 minuten. Vi kontrollerar matchen i andra och det kändes som vi kunde (borde) gjort ett par mål till. Dock så var Tyresös målvakt riktigt bra och gör några duktigt bra räddningar.

Skönt att åter hitta rätt i spelet och få en bra prestation och resultat.

Tyvärr så fick vi två skador på uppvärmningen i Dino (hamstring) och Morris (rygg) och Samuel fick en känning under matchen nu hoppas vi på snabb återhämtning.