SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Årsta Fotbollsförening
Vår hemvist är stadsdelen Årsta mellan Gullmarsplan och Liljeholmen längs Årstavikens södra strand

Årsta FF
5 - 1
Nyköpings BIS
Årsta FF5 - 1Nyköpings BIS

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 13 maj, 16:30
Plats:Mälarhöjdens IP 1
Tävling:
Matchnummer: 000471041
Samling:15:00, Mälarhöjden IP
Aktivitetsinfo: Ta med
Röd och vit matchtröja
Svarta och vita strumpor
Säsongens tredje 5-1a
2023-05-14 09:38

Vi tar emot ett Nyköping på ett soligt Mälarhöjden IP. Ett Nyköping som kommer från en vinst mot duktiga Degerfors i förra omgången. Vi var beredda att det skulle bli en tuff match, iallafall fall var det vi tryckte på inför matchen. Spelarna såg fokuserade ut på uppvärmningen och i omklädningsrummet. Men när väl matchen blåstes igång så fanns det ingen energi eller kvalité i det kollektiva arbetet. Det var som planen var dränkt i sirap, beslut var sega, ingen fsrt på boll, nä allt gick fruktansvärt långsamt. Presspelet från fw var inte där vi är vana att ligga. Mittfältet var på semester vilket satte försvaret i väldigt svåra och onödiga situationer. Återigen får Ludvig i kassen göra några fina aktioner. Men trots att vi verkar vara död och nedgrävda så går vi till halvtid med 2-0. Kanske inte helt rättvist är känslan, men tittar vi lite på siffrorna så är matchen ganska ensidig i vår favör. 
 
Statistik första halvlek
59%-41% bollinnehav 
12-2 skott mot mål
157-98 passningar

 

I andra vill vi skapa lite energi och gör två byten. Det slår väl inte helt väl ut, men vi får lite mer löpmeter på mittfältet och efter 20-25 minuter så tar vi över matchen och Nyköping faller ner djupt och satsar på omställningar. Spelet stämmer inte till 100 idag men trots det så äger vi matchen. 

Det vi dock inte kan eller får vara nöjda med är försvarsarbetet då vi släpper till för många 100% chanser. Offensivt har vi dock hög kvalité individuellt och vi sätter 3 mål i andra och med det vinner med 5-1 och kliver upp i topp. Åtminstone till HTFF möter Karlstad idag (läs: söndag 14/5). 

 

Statistik andra halvlek
62%-38% bollinnehav 
15-6 skott mot mål
165-84 passningar

 

Att vi måste bli mer disciplinerade i försvarsarbetet är helt klart. På plus kontot ligger att vi är vassa offensivt och gör 5 mål igen. Starkt när det inte riktigt stämmer i speluppbyggnaden eller  försvarsspelet överl. 5 mål och 3 poäng är ett bra resultat och det ska vi vara nöjda med. Nu trampar vi vidare mot en tuff vecka med matcher torsdag och lördag. 

 

Mål
1-0 Yassin Brahim (Straff)
2-0 Natanael Gebremedhin
3-0 Neo Holmström
4-1 Axel Åblad
5-1 Sigge Pedersen

 

<< Tillbaka

 
 
Klubbsortiment
Sideline & Supporterkläder
Bokningssida
Våra sponsorer