SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Årsta Fotbollsförening
Vår hemvist är stadsdelen Årsta mellan Gullmarsplan och Liljeholmen längs Årstavikens södra strand

Spånga IS FK
1 - 6
Årsta FF 1
Spånga IS FK1 - 6Årsta FF 1

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 28 augusti, 18:00
Plats:Spånga IP 4
Tävling:
Matchnummer: 158022209
Samling:16:45
Trupp:#10 Diangelo Olmos
#99 Ludvig Wentzel Lyckman
Axel Persson
David Petrovic
Emrik Stattin-Bodén
Guus Huitzing
Hugo Hedengran
Hugo Wik
Leo Fogelberg Georgopolos
León Hellström
Mikail Can
Neo Holmström
Nils Håll
Samuel Harmon
William Loqvist
Yassin Brahim
Åker hem med en 6-1:a i bagaget
2022-08-29 16:58

Vi åker till Spånga med ett bra självförtroende och en vinnande känsla i truppen. 

Vi startar också matchen bra och lyckas trycka ner Spånga i knät på deras målvakt. Vi skapar också mängder med målchanser men det är våran ytterback Yassin som öppnar målskyttet efter 13 minuter. Här och nu fortsätter vi att hittar bra kombinationer och chanserna avlöser varandra men obeslutsamhet och bra målvaktsspel av Spångas burväktare gör att vi bara leder med 1 mål mot 0. Det dröjer till minut 40 innan William sliter sig loss och gör 2-0 till oss. Spånga är överraskande farliga i sina omställningar. Men vi har en bra struktur vid bolltapp så det blir inga större farligheter. Spångas farligheter kommer på deras fasta situationer där vi inte riktigt är så aggressiva som vi vill. Men överlag så äger vi första 45 och det är ett under att det bara är 2-0 till oss. 

Andra halvlek blir det lite mer ostruktur när vi tappar boll men vår individuella skicklighet gör att vi kan hantera situationerna ändå. Men här måste vi kunna hålla strukturen bättre. Trots strukturella brister i försvaret så spelar vi en fartfylld anfallsfotboll med fina spelvändningar och kombinationsspel. 55 minuten får Spånga en spelare utvisad.  Det är bara logiskt att vi sätter 3-0 med ett klassavslut från Nils. 4 minuter senare är Leo framme och gör 4-0 och 3 minuter senare kommer 5-0 av Nils igen. 
Vi gör några förändringar och byter ut båda IB och ny 6:a vilket skapar en del svårigheter i positinsspelet. Det är helt naturligt att det blir så då det är 3 otroligt viktiga positioner och inget att lägga större vikt på. Men under den fasen så reducerar Spånga och siffrorna 5-1. Men vi hittar snabbt tillbaka och sätter 6-1 återigen av våran ytterback Yassin. Spånga ligger av naturliga skäl lågt och stänger ytor och vill inte alls kliva upp och vi kan kontrollera bollinnehav och matchen slutar med en 6-1:a.

 

+++ Yassin 2 mål på en ytterback position måste ge toppbetyg
++ Guus som 6:a som i första 45 ligger perfekt i positionsspelet. 
+ Nils som har turstrumporna (Lidl) på och gör 2 kassar. 

 

Men stort + till hela laget som gör en rikgit bra match.

Vi tackar Spånga för en bra match och önskar de lycka till I fortsättningen. 

 

<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 3/6 16:30
3 - 1  
Sön 28/5 12:00
0 - 2  
Lör 20/5 16:30
0 - 0  
 
 
Klubbsortiment
Sideline & Supporterkläder
Bokningssida
Våra sponsorer